lördag 6 juni 2015

Heja Sverige

Hur ska vi fira nationaldagen? Ska vi gå till Skansen? Ser över utbudet av tillställningar som finns. Vill gå på Liljevalchs och se utställningen om Hertha. Så det drar jag mer Fjortonåringen på. Sedan äter vi på Blå Porten och rör oss vidare mot Kungsträdgården för några eventuella snacks.


Redan då är vi dock helt slut. Inte så att vi har ont i huvudet. Det är dock en mental trötthet. Det har varit en fullspäckad och krävande vecka. Att då bli omringad av folk i kön till Djurgårdsfärjan, på konstutställningen, i kön till maten, klämmas mellan mer folk på spårvagnen och sedan försöka ta sig fram i Kungsan... nä, det går inte. Vi vänder mot Gallerian i jakt på två saker som behöver inhandlas inför semestern. Åskan hänger i luften och det är tryckande varmt i alla butiker. Här firar ingen i någon park, på någon ö eller hemma med vänner och familj. Tillsammans med turisterna rör vi oss genom staden - och shoppar.


Uppdrag slutfört och vi tar oss hem. Fem timmar efter att vi lämnade hemmet kraschar vi i soffan och orkar inte ens laga mat. Jag är tacksam för ledigheten.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar