torsdag 15 januari 2015

Oförskämt eller oansvarigt eller...?

Inom enheten som jag jobbar i så finns det ett flertal förskolor. Under julhelgerna och på sommaren jobbar vi tillsammans och samlar de barn som behöver barnomsorg på en eller ett par förskolor. För att barnen ska få vara lediga och ta det lugnt hemma och för att vi själva ska få möjlighet att ta ledigt så ber vi föräldrarna att meddela vilka tider som barnen behöver vara på förskolan. Vi frågar inte en gång, utan flera, om de är osäkra. Och för säkerhets skull stämmer vi av sista dagen innan vi stänger för att skriva ned exakt vilka tider och dagar barnen ska vara på plats. Vid det laget har förstås chefen redan lagt ett schema för personalen samt kallat in vikarier så att så många som möjligt av oss i den ordinarie personalen kan få semester.

När då 73% av barnen inte dyker upp vissa dagar så kan vi väl säga att vissa av oss reagerar. Okej, om 73% innebär nästan 5 av 7 barn så är det kanske inget att tänka på. Men om det är 80 barn som inte dyker upp, då blir jag en aning irriterad.

Förstår någon av dessa 80 barns föräldrar hur mycket det kostar verksamheten med all den personal som står sysslolös och bara blöder pengar? Varför ringer ingen ens? Visst, några är säkert sjuka eller har en annan rimlig förklaring, men inte 80 barn.

80 barn. Kan ni tänka er hur mycket personal det blir? Och vad mycket annat vi hade kunnat gjort för de pengarna, som hade gynnat barnen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar