lördag 22 mars 2014

Galenskap

Har sett The Grand Budapest Hotel med Trettonåringen. Hon var klart yngst i salongen. Det var anmärkningsvärt många pensionärer. Så var klockan i och för sig också tre en lördagseftermiddag. Filmen höll exakt det trailern utlovade och vi var nöjda, även om den också innehöll några blodiga scener som Trettonåringen halvt blundade för.

När vi inväntar tuben på perrongen vid Medis för att åka hem till förorten står vi och läser Telge energis reklamannonser på väggen. Det föreställer lappar som barn har skrivit. Fyra lappar, två till mamma och två till pappa, som är signerade med fyra olika barnnamn. Trettonåringen vänder sig till mig och säger: "Har du tänkt på att på de två som är till pappa så LOVAR barnen att de ska göra något i gengäld ifall pappan skaffar ren el, och på de två som är till mamma så HOTAR barnen mamman med något om hon inte skaffar ren el?"


Nej, det hade jag inte reflekterat över, men gör det när jag läser dem igen. Och är enormt stolt över att min unge är så uppmärksam på patrialkaliska tendenser.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar