tisdag 5 augusti 2014

Halleluja!

Citerar Jan Björklunds nyhetsbrev:

"Det ska vara tillåtet att ha skolavslutningar i kyrkan och det ska också vara tillåtet att sjunga psalmer, till exempel Den blomstertid nu kommer. Regeringen föreslår i dag att skollagen ändras för att tillåta detta.
Förslaget innebär att det i utbildningen ska få finnas enstaka konfessionella inslag, om skolan väljer det. Till skolans uppdrag hör att överföra och utveckla traditioner som är en del av samhällets kulturarv och det är konfessionella inslag som syftar till det som ska få förekomma. Det betyder att julavslutningar i kyrkan kan fortsätta och barnen kan sjunga våra traditionella sommarpsalmer när vårterminen slutar.
Jag menar att tolerans är att respektera andras kulturella identitet lika mycket som vi vill att andra ska respektera vår. Sverige måste vara ett land där vi både är toleranta mot de människor som kommer hit och där vi vårdar det kulturella arvet. Som imamen vid Aisha-moskén i Stockholm säger till Ekot om förslaget: ”Jag tycker det är en del i vår svenska kultur och varför ska vi ta död på den?” "


Vem var det då som genomförde att det skulle tas bort....?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar